7.12.2020

Kirjabloggaajien klassikkohaaste lähestyy


Muistuttelen tässä tulevasta klassikkohaasteesta tammikuun lopussa: reilu puolitoista kuukautta aikaa, eli ilmoittautua voi yhä hyvin, ja jos kirjaa ei ole vielä valinnut niin valintaa sietää ainakin alkaa miettiä. Ja jos on paksun kirjan valinnut niin lukeminenkin kannattaa pikkuhiljaa aloitella...(myös että sen voi tarpeen tullen vielä vaihtaa jos ensimmäinen valinta ei lähdekään yhtään vetämään).

Lisätietoja ja listaa jo ilmoittautuneita löytyy elokuun postauksesta.

Tervetuloa mukaan, klassikot ovat aina ajankohtaisia!

3 kommenttia:

 1. Hyvä että muistutat. Itse olen pitänyt mielessä ja ehtinyt yhden ehdokkaan jo palauttaa kirjastoon. Lewis Sinclairin Valtakatu oli niin vanhahtavaa kuvausta etten sittenkään jaksanut. - Sinähän et tämmöisestä syystä kirjaa hylkäisi mutta laiskemmalle se on hyvä syy ;)

  VastaaPoista
 2. Itseäni kiinnostaisi joku rikosromaaniklassikko mutta en saa mitään mieleeni? Näin harrastelukijana kiinnosaisi tietää mitä mahdollisuuksia olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Klassikkoon" suhtaudutaan tietysti aika väljästi, ja oma hupinsa on pohtia onko se luettava kirja nyt oikeasti klassikko vai ei ja mitä se sitten tarkoittaa :)

   Mutta jotain rikosromaaneja kyllä ainakin itse lasken klassikoksi, ja Baskervillen koira on ainakin ollut suosittu valinta, kaikki tietää Sherlock Holmesin mutta kaikki eivät ole niitä Doylen kirjoja lukeneet (ja varmaan muukin Doylen Holmes-tuotanto menisi, jos on jäänyt lukematta).

   Agatha Christieltä nostaisin ainakin Kymmenen pientä neekeripoikaa ja Roger Ackroydin murhan dekkariklassikoiden joukkoon.

   Raymond Chandlerin Syvä uni ja Dashiell Hammettin Maltan haukka ovat varmaan tekijöidensä tunnetuimmat, mutta melkein sanoisin että "joku Chandlerin kirja" ja "joku Hammettin kirja" ovat ihan päteviä valintoja jos kyseiseti kirjailijat ovat jääneet lukematta.
   Vähän samassa hengessä itse harkitsin tämänkertaiseen haasteeseen lukevani James Cainin Postimies soittaa aina kahdesti, mutta taidan päätyä toiseen amerikkalaiseen (joskin luen tuon Cainin varmaan muuten vaan).

   Ian Flemingin James Bond -kirjat (ainakin Casino Royale) tai vastikään kuolleen John le Carren Mies kylmästä on kanssa sellaisia joita usein mainitaan...

   Ja suomalaisittain vaikka Mika Waltarin Kuka murhasi rouva Skrofin tietty.

   Nuo kaikki ainakin on sellaisia että jos joku ilmoittaisi haastevalinnaksi niin en ihmettelisi yhtään valintaa. Ja tietty innokkaammalla dekkariharrastajalla voi olla jotain sellaisia nimiä jotka harrastajien piirissä nauttivat klassikkoasemasta...

   Poista