Minä ja blogi

Minä, Gregorius Pehrman:

Ikää yli 40 vuotta.
Kirjallisuusharrastusta siitä suurin osa, joskin olen pyrkinyt säilyttämään kaunokirjallisuuden suhteen amatööristatuksen, joten lukijana ammennan kyllä kokemuksia ja kontekstia muilta työ-, opiskelu- ja elämänaloilta (ja toisinpäin).

Alun perin olen kotoisin pääkaupunkiseudulta, mutta nykyään asun Belgian Leuvenissa, ja sitä ennen useampia vuosia Ranskassa. Olen sääntökuntaveli dominikaanien sääntökunnassa, ja annoin sääntökunnassa ikuiset lupaukset elokuussa 2023, mutta jatkan vielä opintoja (teologiaa, filosofiaa yms.) täällä maailmalla. Ja kyllä, Gregorius on nykyinen kutsumanimeni, vaikkakaan ei se joka passissa ja muissa virallisissa yhteyksissä lukee. Nimi viittaa kappadokialaiseen kirkkoisään Gregorios Nazianzilaiseen.
Tätä edeltävä opiskelu- ja ammattiura taas on luonnontieteiden puolelta, pääaineena radiokemia. Laaja-alainen sivistys on tavoittelemisen arvoinen asia.

Blogi:

Ennen tätä nykyistä olin jo kirjoittanut pitkään kirjallisuusblogia Hyönteisdokumentti, ja monella tapaa tämä jatkaa siitä mihin edellinen jäi, joskin blogi saattaa toki orgaanisesti urautua uusille teille jos siltä tuntuu.

Tämä on pääasiassa lukupäiväkirja, luen kirjoja ja kirjoitan mitä mieltä niistä olen. Tekstit saattavat olla luonnosmaisia, usein kirjoittaminen on osa kirjan prosessointia ja oivalluksia on tullut myös valmiiden bloggausten kommenttiosiossa (joten kommentoida saa, myös vanhempia postauksia, ja se on jopa suotavaa).
Muitakin aiheita saatan ajoittain käsitellä, vaikka pääpaino tuleekin pysymään kirjallisuudessa ja erityisesti kaunokirjallisuudessa (opintojen yhteydessä ja muutenkin tulee luettua tietopuoltakin, mutta niistä kirjoittanen harvemmin).

Lukumaku on varsin laaja-alainen ja sitä venytetään usein tietoisesti lukuhaasteilla, spontaaneilla "en ole tästä ikinä kuullutkaan mutta katsotaan"-kirjapoiminnoilla yms. Koluan mielelläni divareita, kirppiksiä, kirjastojen kirjavarastoja yms. joten uusimmat bestsellerit eivät ole kovin keskeinen osa lukemistani...pidän novelleista ja muusta lyhytproosasta, ja näytelmiä ja runoja luen siinä missä romaanejakin.
Asuinpaikkani ohjaa luonnollisesti lukemista, eli ranskankielinen kirjallisuus on blogissa vahvasti mukana, englanninkielistä valikoimaa löytyy jonkin verran, suomalaista sen verran mitä olen Suomessa käydessä mukaan ottanut tai muuten käsiini saanut..
Lukuvinkkejä otan vastaan, en välttämättä reagoi heti mutta kyllä ne takaraivoon jäävät.
Arvostelukappaleita olen ottanut vastaan aika fiiliksen mukaan, tarjota saa (joskin luen mieluummin paperikirjoja kuin e-kirjoja, joten huomioi postikulut Belgiaan).

Blogin FB-sivu (jos haluaa tietoa uusista julkaisuista sitä kautta)
Sähköposti: gregoriuspehrman(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti