3.12.2019

Uusi alku

Aikaisempi kirjablogini Hyönteisdokumentti hiljeni yli vuosi sitten koska elämä, mutta kun kiinnostus kirjallisuuteen säilyy vahvana ja kirjallisuushan on niin tärkeä asia ettei siitä puhumista voi jättää vain ammattilaisten käsiin, niin nyt tauon jälkeen on aika aloittaa uudestaan.
Mutta kun uudella nimellä kirjoitetaan, niin selvyyden vuoksi päätin myös siirtyä uuteen blogiin.

Linja pysynee kuitenkin aika lailla samana, luen kirjoja ja kirjoitan mitä niistä löysin, painopiste on yhä kaunokirjallisuudessa, lukumaku ei ole ihan radikaalisti muuttunut, ja satunnaista harhailua saatetaan harrastaa myös muille kulttuurialueille, miten sattuu kiinnostamaan, ja varmaankin tulen linkkailemaan Hyönteisdokumentin teksteihin kun luen samojen kirjailijoiden teoksia tms.

Joitain muutoksia voin sentään jo ennustaa. Luku- ja bloggaustahti lienee hitaampi ja satunnaisempi, kun opintojen puitteissa pitää tietysti lukea kaikenlaista muutakin kuin kivaa fiktiota, enkä ole aikeissa blogata opiskeluja varten luettavista materiaaleista (no, ehkä joskus jotain, saa nähdä).
Kun Ranskassa nyt asun niin ranskalainen kirjallisuus tulee olemaan entistä enemmän esillä, ja täällä saatavilla oleva englanninkielinen kirjlalisuus taas tapaa olla brittejä ja pohjoisamerikkalaisia, joten ekskursiot muille kielialueille jäänevät vähäisemmiksi (mutta kyllä niitäkin tulee, ja suomalaistakin kirjallisuutta varmaan). Ja valikoiman ja lukukielten johdosta varmaan muitakin uusia painotuksia lukemisessa tulee, niistä sitten lisää kun ne näkyviin tulevat.

Kommentointi on yhä tervetullutta.

Ja kymmenen pistettä ja papukaijamerkki, jos tunnistaa ilman hakukoneita mistä blogin nimi tulee. 

13 kommenttia:

  1. Tervetuloa takaisin blogimaailmaan! Sinun tekstejäsi ja omaa linjaasi on kaivattu.

    VastaaPoista
  2. Ai, tämä Gregorius olet SINÄ! Kiva, että olet tullut takaisin.
    En tunnistanut ilman hakukonetta, sieltä löysin. Hyvä bloginimi!

    VastaaPoista
  3. Niin kiva, että palasit! Mielenkiinnolla odotan jatkoa. Ja toivotan hyvää sellaista. Nimen alkuperästä ei harmainta (vai pitäisikö tässä tapauksessa sanoa hartainta?) aavistusta. Jotain luettavaksi kelvotonta?

    VastaaPoista
  4. Ihana uutinen! Odotan kiinnostuksella lukunäkemyksiäsi. Kaikkea hyvää uusiin vaiheisiin. Oli ihan pakko googlata, kun ei päässä raksuttanut. Uskon kuitenkin, että kirjoittelusi ei ole ihan "syötäväksi kelvotonta".

    VastaaPoista
  5. Tervetuloa takaisin blogimaailmaan!

    t. Lumiomenan Katja


    P.S. Koetin tietenkin googlailla blogisi nimeä. Uteliaisuus jne.

    VastaaPoista
  6. Kiitos, muutamasta jo luetusta kirjasta tullee tekstejä tuotapikaa...

    Ja blogin nimeä kun arvoin, niin selasin Suomen Runottaresta joidenkin hyvien runoilijoiden tekstejä että irtoaisiko sieltä joku hyvä idea, ja Helvi Juvosen "Nautinto" olikin oikein hyvä suunta :)

    VastaaPoista
  7. Tervetuloa takaisin kirjoittamaan kirjoista. Blogin nimestä ei tietoa, mutta tuo suuntaviittasi ja kooklailu selvitti asiaa.

    VastaaPoista
  8. Blogiystäväni Savosta kirjoitti, että olet palannut joukkoon: hienoa! Analyyttisiä postauksiasi on aina ollut mukava lukea. Gregorius on kuvattu taiteessa attribuutteinaan kirjoitusvälineet...

    VastaaPoista
  9. Kiitos teillekin, mukava on palata.

    "Oma" Gregoriukseni ei olekaan se Suuri vaan kappadokialainen kirkkoisä Nazianzoslainen, joka tosin myös kuvissa sopivasti tapaa kanniskella kirjaa mukanaan...

    VastaaPoista
  10. Mukva kuulla sinusta pitkästä aikaa!

    VastaaPoista
  11. Tämäpä oli iloinen yllätys! Mahtavaa!

    Uusi blogisi aiheuttaa tietysti ulkonäköpaineita pyöristettyine reunoineen ja hienovaraisine varjostuksineen. Aijai.

    VastaaPoista
  12. Ulkonäkö tuli suurelta osin valmiista mallista, suurin oma kontribuutio taisi olla päätös millä fontilla haluan blogin otsikot. Garamond tietysti.

    VastaaPoista
  13. Nyt vasta tajusin kuka kirjoittaa. Mukava 'jälleen näkeminen'.

    VastaaPoista