13.3.2022

Kirjamessut: Rue des livres

 Kas, tänä viikonloppuna kotikaupungissani on kirjamessut! Ja kun Rue des livres -tapahtumaan sisäänpääsy oli ilmainen, niin toki siellä piti käydä pyörähtämässä.

Formaatti on tuttu, messuhallissa on useita standeja, mukana niin kirjakauppoja, kustantamoja kuin joitain muitakin toimijoita, ja lisäksi muutamassa salissa oli kirjailijoita puhumassa kirjoistaan, ateljeita ja työpajoja, lasten leikkitila yms. 

 Perinteinen messukuvakulma

Ohjelma oli aika väljä, ja minulle tuttuja tekijöitä oli kaksi sarjakuvatekijää, Fabcaro ja Zanzim (kumpaakaan ei ole vissiin suomennettu, joten ei välttämättä teille tuttuja, vaikka hyviä ovatkin) ja näiden haastattelut olivat aikana jolloin en ollut paikalla...kävin vähän aikaa kuuntelemassa yhtä dekkarikeskustelua mutta laajemmin keskustelut ja esitykset jäivät nyt seuraamatta.

Keskityin enemmän kiertelemään hallissa ja katselemaan näytteilleasettajia. Kovin suuri tapahtuma tämä ei ole, mutta Ranskassa itsenäiset kirjakaupat ovat voimissaan ja samoin mukana oli paljon pieniä omintakeisia kustantamoja, joten esillä oleva valikoima oli hyvin kirjava.

Harmi etten ole päässyt ranskankielisen runouden makuun, kirjaesineinä nää on hienoja

 Paikallisuus on myös perinteisesti valttia, joten kirjavalikoimassa oli hyvin vahvasti esillä Bretagne eri muodoissaan, niin faktassa kuin fiktiossakin...(oikeasti niitä kirjoja oli paljon) mutta muutakin.

Suomi mainittu: Naruton, MHAn ja kumppanien seurana Oili Tanninen

Päädyin nyt itse hankkimaan vain yhden tietokirjan kiinnostavasta aiheesta (josta lisää sitten kun sen luen ja mahdollisesti tuon blogiin) ja bongailemaan muutaman kiinnostavan oloisen teoksen joita voisin vilkaista lisää kirjastossa. Mutta olipahan mukavaa ihan vaan käydä pyörähtämässä ihan fyysisessä kirjatapahtumassa. 

6 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että vielä jossain on pienkustantamoillakin tilaa. Toki ranskankielisiä ihmisiäkin on verrattomasti enemmän kuin suomenkielisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se oli mukavaa että vaikka parilla isommalla toimijalla olikin isompia pöytiä, niin epäkaupallisemmillakin toimijoilla oli ihan kunnolliset osastot.
      Mutta suurempi kielialue tosiaan auttaa, samoin ne itsenäiset kirjakaupat jotka voi pitää oman linjansa mukaisia erikoisempiakin valikoimia.

      Poista
  2. Mukavan väljätlät näyttää. Siis itse mietin asiaa siltä kannalta, miten massoja jaksan. Olisipa täälläkin kunnon hallimessut (sellaiset ovat niin sekavia ainakin Lontoossa, etten ole edes jaksanut selvittää miten ne käytännössä toimii)!

    Paikalliset kirjatapahtumat ovat sellaisia, että esiintyjiä on eri paikoissa ja kuhunkin myydään erikseen lippu (joka ei ole kallis, mutta kyse on enemmänkin yksittäisistä tapahtumista).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sujuvasti siellä pystyi liikkumaan, ilman ruuhkaa mutta väkeä kuitenkin pyöri sen verran että oli ihan tapahtuma.

      Yleisempiä kyllä ovat kirjakaupoissa olevat kirjailijavierailut, kirjastojen tapahtumat yms. mutta en ole juuri bongannut sellaisia tapahtumia joihin olisi sisäänpääsymaksu...

      Poista
  3. Kiva, että toit ranskalaisen kirjamessuvierailun blogiisi. Nyt alkaa todella kaipaamaan jo kaikenlaisia tapahtumia tuon koronasulun jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästäkin olin nähnyt maininnan aiemmin mutta vasta lauantai-iltapäivällä varsinaisesti reagoin että niinjoo, tämä on nyt ja ihan kävelymatkan päässä.

      Tuolla oli kanssa ovella näytettävä rokotustodistus...tänään tuli kanssa isompia muutoksia, että monessa paikassa ei ole enää maskipakkoa (julkisissa kulkuneuvoissa ja sairaaloissa on, ja esim. kaupat ja muut voi halutessaan pitää maskivaatimuksen), niinpä meilläkin kirkossa voi olla ilman maskia (osa pitää kuitenkin, ja päätettiin kuitenkin linjata esim. ehtoollisen jaon aikana käytettävän maskia, kun ei epidemia vielä loppu ole).

      Poista