27.2.2023

Blogistanian kirjapalkinnot 2022 - ennakkoilmoitus


Blogistania 2022 -äänestys alkaa 5.3. – tule mukaan vaikuttamaan!


Kirjabloggaaja, kirjagrammaaja, kirjatubettaja ja kirjatokkaaja, osallistu vuoden 2022 parhaiden kirjojen valintaan!

Perinteinen Blogistania-kirjallisuuspalkintojen äänestys järjestetään 5.–11.3.2023. Äänestys tapahtuu nettilomakkeen kautta, joten osallistuminen on helppoa, ja tulokset ja voittajat julistetaan 13.3.

Voit äänestää vuonna 2022 julkaistuja kirjoja, joista olet julkaissut arvion blogissa, Instagramissa, YouTubessa tai TikTokissa. Kirjoja äänestetään neljässä kategoriassa: Finlandia eli suomalainen kaunokirjallisuus, Globalia eli käännetty kaunokirjallisuus, Kuopus eli lasten- ja nuortenkirjallisuus sekä Tieto eli tietokirjallisuus. Jokaisessa kategoriassa voi äänestää 1–3 kirjaa, ja myös yksittäisiin kategorioihin voi osallistua.

Tarkemmat äänestysohjeet ja linkki lomakkeeseen julkaistaan viikon päästä maanantaina 5.3. kategorioiden vastuublogeissa:

Vielä siis melkein pari viikkoa aikaa lukea vielä viimeisetkin jonossa olevat vuonna 2022 ilmestyneet kirjat ja julkaista niistä arvioita!

__________________________________________________________________________________

Vuoden 2021 Blogistania-palkinnot saivat:


  •     Blogistanian Finlandia – Anneli Kanto: Rottien pyhimys
  •     Blogistanian Globalia – TJ Klune: Talo taivaansinisellä merellä (suom. Mika Kivimäki)
  •     Blogistanian Kuopus – Anne-Maija Aalto: Mistä valo pääsee sisään
  •     Blogistanian Tieto – Ville Eloranta & Lotta Jalava: Sana sanasta – Suomen kielen jäljillä


Blogistanian kirjallisuuspalkintoja organisoivat kotimaiset kirjabloggaajat. Äänestys on epäkaupallinen ja järjestetään vapaaehtoisvoimin. Kirjallisuuspalkinnon voittajille myönnetään tunnustuksena kunniakirja.

_________________________________________________________________________________


Minun blogini on tosiaan tänä vuonna vastuussa tietokirjaäänestyksestä: tietokirjoista äänestetään tänä vuonna jo kymmenettä kertaa.

Äänestys koskee vuonna 2022 Suomessa julkaistua suomen-, ruotsin- ja saamenkielistä sekä näille kielille käännettyä tietokirjallisuutta. Ehdolle voi asettaa myös esseekirjallisuutta, elämäkertoja, asiaproosaa, pamfletteja ja erilaisia oppaita. Lasten ja nuorten tietokirjoista äänestetään Blogistanian Kuopus -kategoriassa.

Tässä osastossa on perinteisesti ollut mukana joitain varsin vaikeasti luokiteltavia tapauksia, onko joku kirja esim. omaelämäkerrallista muistelmaa vai autofiktiivistä kaunokirjallisuutta (jälkimmäiset kuuluvat Finlandian tai Globalian piiriin) tai onko tietokirja aikuisille vai lapsille suunnattu (jälkimmäiset kuuluvat Kuopukseen): seuraamme epäselvissä tapauksissa kustantamojen tarjoamia luokitteluja, onko kustantaja luokitellut kirjan kauno- vai tietokirjaksi tai aikuisten vai lasten/nuorten tietokirjaksi (silloinkin kun olisimme henkilökohtaisesti kustantajan kanssa eri mieltä).

Kysymyksiä saa esittää, ja epäselvyyksissä suorastaan pitää, parasta tietoahan tässä haetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti