8.6.2022

Christian Denis - Et si ça vous arrivait ? (Ja jos se sattuisi sinulle?)

 
Olin napannut tämän kirjan aika satunnaisesti, tekijä Christian Denis ei ollut tuttu mutta näytti olevan suht lyhyt jännäri...joten lisää luettavaa dekkariviikolle.

Alkukoukku on omalla tavallaan hauska: päähenkilömme Camillella, ei-enää-niin-nuorella aika tavallisen näköisellä naisella on ollut haku päällä mutta huonolla menestyksellä, ja nyt alkaa kyynistyminen iskeä. Tosin sarkastista luonnetta on löytynyt jo nuoresta asti.
Viikonloppujen hupina on ollut entistä enemmän osallistua kaikenlaisiin lehdissä ja netissä löytyviin kilpailuihin, visailuihin yms, ja onhan tavarapalkintoja ja muuta jo tullut...ja eräs ilta sattuu netistä löytymään kisa jossa palkintona on mies. Homma vaikuttaa absurdilta huijaukselta, mutta toisaalta niin kiinnostavalta idealta, että Camille nyt kuitenkin laittoi ilmoittautumisen (ja shekin) vetämään...

Ja jonkin ajan päästä asuntoon ilmestyykin nuorempi ja hyvin komea Fabrice ilmoittamaan Camillen voitosta. Ai niin, ja voittoa ei voi palauttaa, ja järjestäytyneeseen rikollisuuteen liittyvistä kuvioista johtuen jos Camille omin tahdoin päättää heittää Fabricen pihalle, on erittäin hyvä todennäköisyys että tämä pääsee hengestään eikä Camillenkaan kannata luottaa liikaa turvallisuuteensa...
 
Perusidea, joka voisi sopia johonkin Boileau-Narcejacin kirjaan, seuraamuksena sitten vainoharhaisen painostava kuristava verkko jossa petos seuraa toista petosta...mutta tämä kirja sen sijaan kulkee...no, ei kovin vauhdikkaasti minnekään: pitkään sain ihmetellä että tuleeko se varsinainen jännäriys joskus esiin.
 
Itse asiassa mieleen tuli kuviot aikoinaan lukemastani Harlekiinista, hieman samanlainen perusasetelma ja sen kuljetus on käynnissä, ja asetelmassa on tosiaan kunnon romanttisen fantasian ainekset...ja samalla siihen harlekiiniuteen suhtaudutaan kyynisemmin, nostaen esiin että ei välttämättä ole ollenkaan helppoa olla tavallisen näköinen nainen jonka elämään ilmestyy mielettömän komea mies, moniin "ystäviin" verrattuna ihanvaansattumalta lähiseuduilla pyörivät serbialaiskorstot voivat osoittautua sympaattisemmaksi seuraksi...

Niin, tuli tässä mukaan hieman jännäriaineksiakin, mutta aika vähän ja päälleliimatusti, pääpointiksi tuntui jäävän tämä harlekiinivariaatio siitä kun epätodellisen tuntuinen fantasiaromanssi toteutuukin...kirjallisuuslajin harrastajat voisivat ehkä saada jotain tästä irti, itse luin kirjan läpi lähinnä koska se oli lyhyt ja koska uteloitti johtaako alkukoukku lopulta mihinkään (no eipä juuri). 
Paikallisvetoavuuttakin kirjailija käyttää varsin runsaasti, selväksi tulee että tässä ollaan Nantesissa (Ranskassa perinteisesti arvostetaan paikallistuotteita, jonkin verran myös kirjallisuudessa...)


Mutta vaikka jännäriys onkin lopulta aika marginaalista, niin mainitsen tämän kuitenkin dekkariviikon yhteydessä. Kirjannimien perusteella ainakin jotkut muut Denisin kirjat saattavat olla selvemmin lajityypin sisällä.
Ja Helmet-haasteessa tämän ilmeisempi kohta on minulla jo täynnä, joten menköön kohtaan 6. Kirjan on kirjoittanut sinulle uusi kirjailija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti